Scroll Top

ВУЛИН И ВИШКОВИЋ ПОЛОЖИЛИ ВИЈЕНЦЕ ПАЛИМ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА

viber_image_2024-08-28_12-14-01-325


Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин и премијер Републике Српске Радован Вишковић положили су вијенце код Централног спомен-обиљежја палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Палама, гдје се данас обиљежава крсна слава општине – Велика Госпојина.

Вијенце код Централног спомен-обиљежја положили су и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, градоначелник Источног Сарајева и предсједник Скупштине града Љубиша Ћосић и Бранко Короман, те начелник општине Пале и предсједник СО Бошко Југовић и Стефан Стајчић.

Пошту палим српским јунацима одали су и представници Борачке организације Пале и других удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.


Oдавању поште присуствовали су и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Мирослав Вујичић, народни посланици Дамјан Шкипина и Ацо Станишић.

Полагању вијенаца и цвијећа претходила је свечана литија улицама града и Света литургија у Храму Успења Пресвете Богородице који, такође, данас обиљежава славу.

Свечаностима на Палама присуствују и представници Универзитета у Источном Сарајеву, Полицијске управе, као и директори јавних и приватних предузећа, те бројни грађани.

У 16.00 је предвиђено ломљење славског колача и славски ручак у свадбеном салону “Станишић”.

Поводом славе општине, а на иницијативу народног посланика са Пала Дамјана Шкипине, у спортској дворани “Пеки” у 18.00 часова биће одиграна пријатељска утакмица између кошаркашких клубова “Јахорина” и “Црвена звезда”.

Срна