Scroll Top

УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА, ВЕЋИ ЗА 1,8 МИЛИОНА КМ

30 sjednica so pale 1


Скупштина општине Пале усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину од 28.850.000 КМ, који је за 1.811.350 КМ већи од тренутног, те донијела одлуку о додјели признања и награда појединцима и колективима поводом празника општине.

На сједници Скупштине општине именовани су директори Дома здравља “Стана Томић” Иван Шарац, Културно-спортскoг центра Славка Брезо и Центра за социјални рад Срђан Баралић на четири године, а за вршиоца дужности директора Дјечијег центра “Бубамара” именована је Данијела Столица.

За вршиоце дужности начелника Одјељења за општу управу именована је Драгана Трифковић, а за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Ђорђе Грачанин.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је новинарима да је Нацрт ребаланса већи у односу на планирани буџет, што је посљедица реалокација и буџетских ставки које се тичу одређених инвестиција и кредитних аранжмана.

“То неће нарушити инвестициони циклус, тако да до краја године планирамо урадити оно што је буџетом предвиђено”, истакао је Југовић и додао да је ријеч о Нацрту ребаланса на који ће се моћи дјеловати у наредном периоду док се у септембру коначно не усвоји ребаланс буџета за ову годину.

Југовић је рекао да су данас именовани директори јавних установа након спроведене конкурсне процедуре на мандатни период од четири године, те да је ријеч о људима који су и у претходном периоду добро водили своје установе.

“Они су поштовали одлуке општине Пале, која је оснивач тих установа и која им помаже и финансијски. Честитам им на именовањима и убијеђен сам да ће они дати максималан допринос како би се тренд доброг пословања наставио”, навео је Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да је одржана конструктивна сједница, а од 30 тачака дневног реда издвојио је одлуку о додјели награда и признања заслужним појединцима и колективима поводом Дана и крсне славе општине Пале, коју ће додијелити на свечаној академији.

Стајчић је честитао свим именованим директорима установа на подручју Пала, као и вршиоцима дужности начелника одјељења, те рекао да се нада да ће сарађивати и у наредном периоду.

Поводом Велике Госпојине – Дана и крсне славе општине Пале, 28. августа биће додијељене повеље Митрополији дабробосанској и Институту историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву.

Златне плакете биће додијељене Борачкој организацији општине Пале, привреднику Малку Короману, те Фудбалском клубу “Романија” са Пала.

Срна