Scroll Top

СЛУЖЕН ПОМЕН ЗА 17 СРПСКИХ БОРАЦА ИЗ ЉУБОГОШТЕ

помен љубогосшта

У Љубогошти код Пала данас је служен помен и положени су вијенци на споменик за 17 погинулих бораца из тог мјеста у Одбрамбено-отаџбинском рату, те је том приликом и истакнуто да је мјесец јун страдалнички мјесец за ову општину.
“Непријатељи су стално ударали на наше положаје, тако да је у овом мјесецу у све четири године рата било највише жртава”, рекао је предсједник одбора ратних војних инвалида у Борачкој организацији Пале Саво Вуксановић.

Он је истакао да је изузетно важно сјећати се сваког погинулог борца и цивила у одбрамбено-отаџбинском рату, јер да није било њих не би било ни Републике Српске.

“Нама је остављено да сачувамо и да и данас одбранимо Српску”, рекао је Вуксановић новинарима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су се данас окупили како би се присјетили свих бораца који су дали своје животе за Републику Српску и српски народ.

“Републику Српску треба сачувати, јер су многи дали своје животе за њу. Зато је важно младима преносити зашто се окупљамо и зашто је важна култура сјећања”, рекао је Југовић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да се овај мјесец веже за страдања српског народа са Пала, те да је то рана која никада неће зацијелити, исто као и страдања на Жепи, на Трнову и другим ратиштима.

“Овај споменик у Љубогошти показује да су људи из ове мале заједнице показали велику храброст”, рекао је Ћосић.

Он је истакао да Борачка организација општине Пале, заједно са руководством општине и града, много улаже у културу сјећања.

“Баве се организовано истраживањима страшних злочина почињених над српским народом и у Првом и у Другом, а и у посљедњем рату”, прецизирао је Ћосић.

Вијенце су положили породице погинулих бораца, представници града Источно Сарајево, општине Пале, општинске Борачке организације, СУБНОР-а, те Полицијске управе Источно Сарајево.

Срна