Scroll Top

ЈУГОВИЋ: ВЛАДА ДОПРИНИЈЕЛА СТВАРАЊУ БОЉИХ УСЛОВА ЗА ЖИВОТ ПАЉАНА

изјава бошко југовић

Начелник паљанске општине Бошко Југовић рекао је данас да је развоју Пала огроман допринос дала Влада Републике Српске, јер је допринијела да се у овој локалној заједници боље живи.
“Урађени су многи капитални пројекти, саобраћајна инфраструктура, улагано је у образовање, пронаталитетну политику, привреду и у многе друге сегменте”, изјавио је Југовић новинарима поводом обиљежавања Дана и крсне славе општине Пале.

Он је нагласио да су реализовани или су у току пројекти уз подршку предсједника Српске Милорада Додика, Владе и премијера Радована Вишковића, попут изградње зграде Полицијске управе Источно Сарајево, Факултета за физичко васпитање и спорт, помоћног стадиона за фудбал, а настављен је и инвестициони циклус на Јахорини.

Југовић је додао да ће, у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево, бити изграђена градска кућа на Палама.

“Пале су средина у коју долазе туристи, студенти, али и средина која се воли. Данас имамо представнике начелника и одборнике општина од Фоче до Пале и од Пала до Рудог који су дошли да увеличају наше славске свечаности”, рекао је Југовић.

Он је истакао да се на Палама сви труде да ово буде средина у којој је пожељно живети.

Према његовим ријечима, руководство општине Пале има амбициозне планове да буџет буде стабилан и зато су поносни на напредак Пала захваљујући једногласним одлукама у Скупштини општине Пале.

Југовић је честитао грађанима крсну славу и захвалио премијеру Вишковићу који је кум славе Пала на доласку, као и паљанском свештенству које уједно прославља славу Цркве Успења Пресвете Богородице.

Обиљежавање Дана и крсне славе општине Пале почело је јутрос служењем литургије у Цркви Успења Пресвете Богородице, а након тога литијом улицама Пала.

Након литије, премијер Српске Радован Вишковић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, руководство Пала, града Источно Сарајево, представници паљанске Борачке организације и општинске организације Црвеног крста Пале положили су вијенце на Централни споменик српским борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Послије полагања вијенаца, Вишковић, Југовић и декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву Борислав Цицовић посјетили су мјесто изградње овог факултета и констатовали да тече предвиђеном динамиком.

Срна