Scroll Top

ЈУГОВИЋ: ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРОМОЦИЈА МЛАДОСТИ, СПОРТА И ЗДРАВОГ ЖИВОТА

дрон


На Палама је данас одржан први Сајам спорта, на којем се најприје дефилеом улицама града, а потом и презентацијом вјештина и освојених награда, медаља и пехара, представило око 1.600 младих спортиста из 29 клубова који дјелују на подручју ове локалне заједнице.

Начелник општине Пале Бошко Југовић оцијенио данашњу манифестацију величанственом промоцијом младости, спорта и здравог живота.

“Први пут смо одлучили да на Палама направимо овакву манифестацију и сви грађани су у прилици да виде нешто величанствено и импресивно, да се увјере у огромне резултате које постижу наши млади спортисти на разним такмичењима од локалног до европског нивоа”, рекао је Југовић новинаримма.

Он је изразио увјерење да ће ова манифестација постати традиционална.

Југовић је захвалио свима који су претходном периоду обезбиједили услове за изградњу Спортске дворане “Пеки” и на тај начин створили идеалне услове за бављење не само спортским активностима, него и рекреацијом и организацију културних дешавања.

Он истиче да су спортисти Пала, Града Источно Сарајеви и цијеле Сарајевско-романијске регије, што показује и данашњи Сајам спорта, на понос Републике Српске, јер се ради о афирмацији дружења, љубави, пријатељства, међусобног разумијевања и уважавања, што је омладини данас и те како потребно.

“Спорт никада никога није одвео на криву страну, него га је усмјерио ка здравом животу. Овај први сајам спорта прави је пута ка бољем сутра свих нас, а посебно омладине у цијелој Републици Српској и њеним локалним јединицама као мјестима здравог живота, спорта и младости”, поручио је начелник Пала.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић оцијенио је да данашњи сајам спорта на најбољи начин доказује да су Пале мјесто омладине и спорта.

“Поносан сам што смо успјели да организујемо ову манифестацију, поносан сам што је око 1.600 младх спортиста обучено у једнаке спортске тренерке, јер то показује којим правцем ћемо да развијамо спорт на Палама у будућности – обезбјеђивањем најбољих услова за тренинг и наступе на такмичењима за све таленте и будуће шампионе“, рекао је Стајчић.


Срна