Scroll Top

Вечерње богослужење и помен страдалима у Србији

hram

У сарадњи општине Пале и овдашњег свештенства, вечерас ће у нашем Саборном храму Светог архангела Гаврила, уз вечерње богослужење бити служен и помен за невине жртве у нашој драгој матици Србији-страдале ученике београдске школе “Владислав Рибникар” и грађане београдске градске општине Младеновац, који су убијени у безумним нападима појединаца.
Сматрајући да су молитва у храму и прислуживање свијећа за душе наших страдалих сународника на мјесту гдје то и приличи-нашој светој цркви, најпримјеренији начин да одамо почаст невиним жртвама и истовремено се солидаришемо са њиховим породицама у чијем болу искрено саучествујемо и грађанима братске нам Србије у цјелини, позивам грађане Пала да нам се придруже у овом молитвеном чину.

Дубоко жалећи за страдалим београдским ученицима и грађанима Младеновца, грађане подсјећам да је то и наша братска општина која је својим односом према општини Пале заслужила да увијек будемо њена подршка, посебно сада када нам је потребно истинско заједништво, непоколебљива вјера и снага да пребродимо ове претешке и болне тренутке.

Вечерње богослужење у Саборном храму Светог архангела Гаврила, уз које ће бити служен и помен страдалима у Србији, почиње у 18 часова.