Scroll Top

СЛУЖЕН ПОМЕН ЗА 136 ПОЛИЦАЈАЦА ПОГИНУЛИХ У ПРОТЕКЛОМ РАТУ

viber_image_2022-11-18_11-21-40-619


Припадници Полицијске управе Источно Сарајево обиљежили су данас Аранђеловдан, крсну славу Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, тим поводом служен је помен за 136 полицајаца са подручја ове управе који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Честитајући свим припаданцима МУП-а, Полицијској управи Источно Сарајево и грађанима предстојећи празник Сабор Светог архангела Михаила, начелник ове управе Бранимир Шеховац рекао је да је данас прилика да сјете свих погинулих припадника полиције који су у протеклом рату дали животе.

Он је рекао новинарима да је Управа организовала низ активности поводом обиљежавања славе, акцију добровољног давања крви, турнир у малом фудбалу и Дан отворених врата.

Шеховац је подсјетио да су уназад неколико година побољшали стање безбједности на подручју ове управе, отворили више организационих јединица.

Он је навео да у складу са свим планским активностима и програмом рада предузимају неопходне мјере како би стање безбједности у наредном периоду било још боље.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим грађанима, припадницима Полицијске управе и МУП-а славу, те пожелио много пословног успјеха и мира.

Он је навео да је немјерљив допринос МУП-а у одбрани Републике Српске.

“Они свој посао обављају професионално и на располагању су свим грађанима. Захваљујем им на свему што су учинили на подручју општине Пале, Сарајевско-романијске регије” рекао је Југовић.

Он је поручио да ће општина Пале, заједно са Владом Републике Српске, у наредном периоду почети изградњу објекта Полицијске управе Источно Сарајево, с надом да ће на тај начин њихови услови бити изузетни, јер то заслужују.

Славски колач сломљен је у Храму Успења Пресвете Богородице на Палама, док су вијенци положени код Централног споменика палим борцима током Одбрамбено-отаџбинског рата.

Служењу помена, ломљењу славског колача и полагању вијенаца присуствовали су и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, представници града Источно Сарајево и представници општина у саставу града.

МУП Републике Српске обиљежиће у понедјељак, 21. новембар, крсну славу, Сабор Светог архангела Михаила.

Срна