Scroll Top

ЈУГОВИЋ: У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ НАСТАВАК КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

Boško Jugović izjava

Општину Пале у наредном периоду очекују крупни капитални пројекти који ће бити реализовани заједно са Владом Републике Српске и градом Источно Сарајево, најавио је данас начелник Бошко Југовић.
Он је истакао да Пале очекују пројекти попут изградње зграде Факултета за физичко васпитање и спорт, гондоле Пале-Јахорина, вртића и зграде Полицијске управе Источно Сарајево.

Југовић је, поводом Дана општине и крсне славе Успења Пресвете Богородице, рекао да је данас прилика да сумирају резултате, те да су постигли много по питању инвестиција упркос економској кризи, пандемији вируса короне.

“Општина Пале захваљујући подршци града Источно Сарајево, Влади Републике Српске може да реализује и улаже у инвестиционе циклусе. Подржавамо и подржаваћемо невладин сектор, борачку популацију, одвајати за подстицајно мјере”, рекао је Југовић новинарима.

Он додаје да захваљујући Јахорини и свему што се дешава у области туризма општина Пале је постала један од најповољнијих за живот.

Честитавши суграђанима славу општине Успење пресвете Богородице, Југовић је навео да ће Пале наставити са таквим развојним темпом на користи свих грађана.

Поводом славе општине Пале одржана је свечана литија, а положени су и вијенци на Централном спомен-обиљежју палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенце су положили предсједник Владе Српске Радован Вишковић, руководство општине Пале, града Источно Сарајево, Борачке организације Пале, Трећег /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, СУБНОР.

Срна