Scroll Top

МИТРОПОЛИТ: БОГ ЧОВЈЕКУ ДАЈЕ УВИЈЕК ОНОЛИКО КОЛИКО ЈЕ ПОТРЕБНО

DSC_4350

Бог човјеку даје увијек онолико колико је потребно, рекао је данас у бесједи Његово високопреосвештенство митриполит дабробосански Хризостом, након Свете архијерејске литургије поводом славе Храма Сабора Светог архангела Гаврила на Палама.
“Гдје је воља Божија, ту се мијењају закони природе. У овом храму који је њему посвећен сабрали смо се у јединству, слози, љубави божијој и то је оно што треба да сви тражимо”, рекао је митрополит.

Према његовим ријечима, све друго ће Бог дати, што непрестано и чини, иако можда некада изгледа да је то мало, али увијек даје онолико колико је човјеку потребно.

Митрополит Хризостом је пожелио да Бог услиши молитве и све уједини у Христу Господу.

Начелник општине Пале и кум славе Бошко Југовић рекао је да је народ општине Пале, Сарајевско-романијске регије и читаве Републике Српске показао да се враћа вјери, традицији и вјери, свему ономе што треба да чини српство.

“Човјеку је потребно мало и са тиме треба да будемо срећни у ова тешка времена пуна искушења, када имамо економску кризу, вирус корону, пожаре, али с вјером у Бога све се може”, истакао је Југовић.

Светој архијерејској литургији поводом крсне славе Храма на Палама присуствовали су бројни вјерници, као и личности из јавног, култруног и политичког живота.

Након литургије обављен је славски обред ломљења крсног колача и послужење на Студентским тргу испред храма.

Срна