Scroll Top

ОДИГРАН ШКОЛСКИ ТУРНИР У ОДБОЈЦИ ЗА ПОМОЋ МИЛОШУ БОЖОВИЋУ

2

Актив професора физичког васпитања и Савјет ученика Средњошколског центра Пале организовали су школски хуманитарни турнир у одбојци, а прикупљена средства намијењена су за помоћ у лијечењу Милоша Божовића из Источног Сарајева.
Милош је на фудбалској утакмици у августу 2014. године доживио тешку повреду главе и пао у кому. Имао је бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству, али његова борба ту не престаје.

Он је сада на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

За његово лијечење у Москви потребно је 62.598 евра, те додатни трошкови неопходни за породицу која је у пратњи и ангажман специјалног авиона за његов транспорт.

Директор Средњошколског центра Пале Синиша Руљ изјавио је новинарима да је вечерас на Палама одржан лијеп културно-спортски догађај у дворани “Пеки”, те да су сви побиједили будући да је дворана пуна људи, чиме је показана племенитост.

Руљ је навео да се школски турнир организује традиционално, само ове године у измијењеном режиму, да је хуманитарног карактера и да учествује 250 ученика.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су ученици Средњошколског центра на најбољи начин показали како се хумано поступа, организујући манифестацију с циљем прикупљања средстава за Божовићево лијечење.

Он је истакао да је важна порука, те навео да на турниру учествује 31 екипа и да се средства прикупљају кроз котизацију и продају карата.

Југовић је указао на значај окупљања и хуманости, наглашавајући да то води само у добром правцу, те изразио задовољство што помоћ из паљанске локалне заједнице иде за дијете у другој општини.

Он је захвалио организаторима и свим посјетиоцима који су дошли и дали свој прилог за помоћ у лијечењу Божовића.

Предсједник Савјета ученика у Средњошколском центру Пале Наташа Голијанин захвалила је свима који су дошли и подржали акцију, истичући да тако шире свијест да треба бити хуман.

Срна