Scroll Top

ПАЉАНИ СПРЕМНИ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ У ФИНСКОЈ

DSC_1055

Начелник општине Пале Бошко Југовић најавио је данас да ће та локална управа помоћи у складу са могућностима младим паљанским спортистима који ће наступати на Европском олимпијском фестивалу младих /ЕЈОФ/ у Финској.
Југовић је на пријему за младе спортисте Сару Плакаловић, Милоша Стевића и Миливоја Мачара истакао да они показују колико Паљани полажу у спорт.

Он је рекао новинарима да му је част што је данас имао прилику да их угости, истакавши да су Пале расадник талената када је ријеч о зимским дисциплинама.

Југовић је подсјетио да је ријеч о омладинцима из ски-клубова “Сарајево – Источно Сарајево” са Пала и “Јахорина”, те да два такмичара наступају у нордијским дисциплинама и један у алпској.
Он је учесницима ЕЈОФ-а пожелио много спортског успјеха у Финској, с увјерењем да ће неко од њих имати прилику да буде олимпијац.
Секретар Смучарског савеза Републике Српске Милица Клачар рекла је да су такмичари спремни, да су се припремали на Јахорини, гдје су одлични услови са довољним количинама снијега, те да им много значи подршка општине Пале и начелника Југовића јер резултати на такмичењима не изостају.
Репрезентативци БиХ који ће учествовати на ЕЈОФ-у, такмичењу за које су рекли да ће за њих бити посебно искуство, надају се најбољем резултату и захваљују локалној заједници за подршку.

Срна