Scroll Top

ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ЗА 52 ПРИПАДНИКА БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

270790418_1762289610631277_2747903762497018818_n

Општина Пале данас је поводом Божића и Дана Републике Српске додијелила једнократну финансијску помоћ за 52 припадника борачке категорије, за шта је из општинског буџета обезбијеђено укупно 15.000 КМ.
Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је данас јединствена прилика да уочи најрадоснијег хришћанског празника помогну борачкој популацији у виду исплате новчаних поклон-бонова.

Он је навео да је списак за помоћ одређеном броју породица погинулих и демобилисаних бораца које су суочене са тешком материјалном ситуацијом сачинила Борачка организација општине Пале.

“Општина Пале унапређује сарадњу са Борачком организацијом у континуитету, води бригу о одржавању свих спомен-обиљежја, а већ у овој години 20 одсто смо повећали издвајања по основу такозваних допунских права борачке популације”, изјавио је Југовић и додао да ће им помагати и у наредном периоду.

Он је подсјетио да је борачка популација изнијела највећи терет у стварању Републике Српске и та веза између Општинске управе и Борачке организације је нешто што мора да јача, а однос према борцима има посебну ноту.

Предсједник Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић рекла је да је помоћ обезбијеђена средствима из општинског буџета намијењеним за рад ове организације.

“Жељели смо да нашим припадницима на неки начин уљепшамо предстојеће празнике. Све припаднике борачке популације, били они чланови Организације или не, ставили смо у средиште својих активности, тако да смо 30.000 КМ која су додијељена на Скупштини општине за рад Борачке организације усмјерили на помоћ борачким категоријама”, нагласила је Гавриловићева и додала да је данас исплаћена прва транша те помоћи.

Она је захвалила Скупштини општине Пале, која је на својој посљедњој сједници повећала намјенска средства за додатна права бораца за 10.000 КМ, чиме ће бити знатно олакшане њихове активности у наредном периоду.

Предсједник Одбора дјеце погинулих бораца у Борачкој организацији Пале Вук Вукадин захвалио је локалној заједници и Борачкој организацији што су изашли у сусрет и борачким категоријама подијелили помоћ пред божићне празнике.

“У оквиру 52 помоћи, њих шест је за дјецу погинулих бораца. Ово је први пут да имамо прилику да добијемо таква новчана средства која ће олакшати празнике”, истакао је Вукадин и честитао Дан Републике Српске и 30 година њеног постојања за коју су се борили очеви, браћа и синови.

Невенко Андан захвалио је Борачкој организацији Пале и начелнику Југовићу за средства додијељена борачким категоријама, која ће им много значити.

Срна