Scroll Top

Градоначелник Ћосић угостио представнике плесних студија са подручја Града

DSC_0138

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић угостио је у своме кабинету представнике три плесна студија са подручја Града – „Орион“ и „MB Dance“ из Пала и „Ника“ из Сокоца, те обећао подршку овим плесним клубовима због њихових значајних резултата, чиме доприносе промоцији Града, саопштено је из Савеза модерних плесова БиХ.

Како се наводи у саопштењу, Ћосић је истакао да заједничка сарадња клубова представља прави примјер заједништва, те похвалио 30 – годишњи рад Плесног студија „Орион“ који је, према његовим ријечима, показатељ да једино стручан и квалитетан приступ омогућава развој плесних активности и доприноси промоцији Града.

„Град Источно Сарајево подржаће све активности ова три плесна клуба који промовишу заједницу и одличне међуклупске односе. Својим резултатима, они значајно доприносе промоцији нашега Града и показују како заједно можемо допринијети даљем унапређењу градског живота. Примјер заједништва ова три клуба требало би да стимулише и све нас у граду, да заједно можемо остварити све наше планове и жеље. Свакако, подржаћемо и планирану велику плесну манифестацију поводом обиљежавања 30 година рада Плесног студија `Орион`“, истакао је Ћосић.

Драган Веселиновић, генерални секретар Савеза модерних плесова у БиХ, рекао је да су, у срдачној и радној атмосфери, представници плесних клубова са простора града Источно Сарајево упознали градоначелника са активостима, резултатима  и плановима за наступајући период.

„Посебан нагласак ставили смо на одличну међуклупску сарадњу и подршку коју пружамо једни другима. Такође, укратко смо представили наше постигнуте резултате и стручну страну унутрашње клупске структуре. Од 1992. до 2021. године носиоци смо многобројних  награда са великог броја такмичења, захвалница, диплома, као и специјалних награда за одлазак на огроман број међународних такмичења. Тренери сва три клуба су факултетски образоване личности  и,  у оквиру Савеза модерних плесова у Босни и Херцеговини, посједују активне тренеске лиценце као и активне лиценце за плесног судију. Сва три клуба заједно окупљају преко 300 такмичара разних старосних категорија“, додао је Веселиновић, те, у име клубова, захвалио градоначелнику на пријему и подршци.

Када је ријеч о плановима за наредни период, Веселиновић додаје да ће бити организован традиционални Новогодишњи плесни бал у свим градским општинама, као и градско такмичење у плесу које је планиранмо за мај 2022. године.

Веселиновић, који је и предсједник Плесног студија „Орион“, најавио је да ће сљедеће године, поводом обиљежавања 30 година рада овога плесног клуба, у Палама бити одржана културно – плесна манифестација, са великим бројем различитих садржаја.

„Дочекаћемо нама драге пријатеље из других плесних клубова, а биће организован и наступ једног популарног музичког бенда. Ту је, такође, ревија манекена, рецитатори, док ће представници локалне и градске извршне власти отворити ове Дане плесне културе“, навео је Веселиновић.

Сва три клуба до сада су постигли завидне резултате у своме раду и чланови су Савеза модерних плесова у Босни и Херцеговини, који организује такмичења у више од 50 плесних категорија на подручју читаве Босне и Херцеговине.

Паљанске новости