Scroll Top

Пале: Почела масовна имунизација грађана старијих од 65 година, пријављено 1.386 лица

IMG_4801

Имунизацијом корисника Дома за старија лица „Натура“ из Пала, данас је започела масовна вакцинација грађана стријих од 65 година.
Директор паљанског Дома здравља Иван Шарац рекао је за „Паљанске новости“ да се процес имунизације одвија у складу са републичким акционим планом вакцинације, те позвао грађане да се вакцинишу у што већој мјери.

„Првенствено, желим да истакнем да је наш тим за вакцинацију едукован за процес имунизације против вируса корона. У складу са планом, извршили смо имунизацију пријављених здравствених радника Дома здравља `Пале`, затим смо данас вакцинисали кориснике Дома за старија лица, а сада слиједе грађани старији од 65 година. До сада је све одрађено професионално, без проблема и ја сам заиста задовољан. Наравно, ми настављамо  са овим активностима, имамо одређени број вакцина на располагању. Овом приликом желим да  позовем све наше грађане, поготово оне који имају 65 година и више, да се пријаве нашем Дому здравља и нашим тимовима породичне медицине. Позивам и остале који то нису урадили да то ураде,  јер једини начин да изађемо из свега овога јесте масовна  имунизација“, навео је Шарац.

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство одвијањем процеса вакцинације, те истакао да је циљ извршити што масовнију имунизацију становништва.

„Стручна служба грађанима стоји на располагању, за Дом здравља набавили расхладни уређај који може да очува вакцине на дужи период. Овом приликом апелујем на грађане да се одазову процесу имунизације у што већој мјери. Сви морамо дати максимум до себе, разумјети ситуацију у којој се налазимо, бити толерантни једни према другима, уважавати једне друге и нема дилеме да ћемо из овога изаћи као побједници“, навео је Југовић.

Вршилац дужности директора Дома за старија лица „Натура“ Бојан Марковић рекао је да је данас вакцинисано 40 корисника и седам запослених ове установе, те додао да је тренутна епидемиолошка ситуација у Дому стабилна.

„Непосредно прије вакцинације, стручни тим Дома здравља провјерио је здравствено стање корисника, који су вакцинисани Фајзеровом вакцином. Тренутна епидемиолошка ситуација у Дому је стабилна, што значи да немамо заражених корисника. Дезинфекција свих просторија врши се редовно, а посјете су још увијек строго забрањене. Поступамо у складу са свим мјерама и препорукама које налаже Институт за јавно здравсто Републике Српске“, навео је Марковић.

Подсјећамо, први контингент вакцина у Дом здравља „Пале“ стигао је 18. марта, када је вакцинисано 15 радника ове здравствене установе, док су се њих 10 вакцинисали у Србији.

Паљанске новости