Scroll Top

У НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗАВРШИТИ ГАСИФИКАЦИЈУ ПАЛА И КАНТОНА ГОРАЖДЕ

DSC_5196

Начелник општине Пале Бошко Југовић и градоначелник Горажда Ернест Имамовић договорили су данас на састанку на Палама реализацију заједничких инвестиција, прије свега пројекта гасификације, који би требао да буде завршен у наредне четири године.

Југовић је рекао новинарима да се нада ће у наредне четири године бити реализован пројекат гасификације општине Пале и Кантона Горажде, те настављене заједничке активности.

Он је најавио да ће у сљедећој посјети Горажду са њим бити и директор предузећа БХ-гас Јасмин Салкић и да ће бити утврђене могућност израде пројектне документације и уласка у реализацију тог пројекта.

Југовић је навео да су на данашњем састанку разговарали и о изградњи тунела, који би преко Пала Горажде приближио Сарајеву.

“То ће много значити за све нас и развој привреде и туризма, с обзиром да су на Палама велики туристички потенцијали – планина Јахорина и Ски-центар `Равна планина`. Тунел ће отворити посјете туриста из Горажда”, рекао је Југовић.

Имамовић је истакао да Горажде и Пале обилују природним љепотама и да ће их низ инфраструктурних пројеката још више приближити.

Он је додао да тунел који се гради приближити Горажде и Пале у културном, привредном и у економском смислу.

“Планирано је да се тунел изгради до 2025. године са приступним путевима. То је од великог значаја за Горажде јер ће бити приступна комуникација од Сарајева до Пала и то ће бити историјски моменат за све”, навео је Имамовић.

Састанку су присуствовали замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија, предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина, као и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић.

Срна