Scroll Top

ВИДЕО-НАДЗОР ДАЈЕ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ

DSC_4439

Видео-надзор који је постављен на подручју града Источно Сарајево даје добре резултате када је ријеч о расвјетљавању кривичних дјела, закључено је данас на састанку начелника општине Пале Бошка Југовића и Полицијске управе Источно Сарајево Бранимира Шеховца.

Jуговић је навео да је са представницима Полицијске управе Источно Сарајево одржан састанак на којем је анализирана безбједносна ситуацију на подручју општине Пале.

“Нагласак је био на актуелним безбједносним темама у вези са вирусом корона, раду комуналне полиције и саобраћајним активностима, као и дешавањима на Јахорина. Видео-надзор који смо урадили заједно са градом Источно Сарајево постигао је пуни ефекат када је ријеч о расвијетљавању кривичних дјела, посебно крађа”, истакао је Југовић у изјави новинарима.

Према његовим ријечима, оно што локалну заједницу очекује јесте стратегија за безбједност саобраћаја, чија је израда у току, а након њеног завршетка биће познато шта је потребно урадити по питању саобраћајница и осталих зона саобраћаја, како би још више била унапријеђена безбједност грађана општине Пале.

“Овај данашњи састанак одржан је у право вријеме јер се дешава након Форума за безбједност који смо имали прошле седмице, а сигурно да ће са аспекта малољетничке делинквенције, крађа, кривичних дјела против лица и имовине, наша сарадња бити пун погодак”, оцијенио је Југовић.

Југовић је похвалио Полицијску управу Источно Сарајево и њихове сараднике јер су показали да могу да раде и најтеже облике својих радњи, као што су недавна хапшења на Јахорини, те показала своју ужу специјалност и сарадњу са осталим полицијским управама и органима.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је један у низу састанака које одржавају са локалним заједницама на подручју Управе, а тако ће наставити и у наредном периоду како би анализирали укупно стање безбједности.

“Стање безбједности на подручју општине Пале оцјењујемо као задовољавајуће. Нисмо имали тешких кривичних дјела против живота и тијела које би довеле до узнемирености грађана. Имамо смањење укупног броја тешких кривичних дјела и добру расвијетљеност тих дјела на подручју ове локалне заједнице”, навео је Шеховац.

Шеховац је нагласио да је разговарано и о унапређењу видео-надзора, анализирани су резултати који су до сада постигнути уз помоћ њега, те навео да је у оквиру пројекта “Безбједан град” тренутно у изради идејна рјешења како би систем видео-надзора био унапријеђен.

Када је ријеч о стању безбједности на подручју Олимпијског центра “Јахорина”, Шеховац истиче да је стање задовољавајуће и на високом нивоу, те да нису забиљежене тешке крађе, нити озбиљнија нарушавања јавног реда и мира.

Шеховац је објаснио да их је начелник Југовић упознао и о изради Стратегије о безбједности саобраћаја коју општина Пале спроводи заједно са Агенцијом за безбједост саобраћаја Републике Српске, те да ће Полицијска управа дати свој допринос.

Он је захвалио Југовићу за израду пројекта за изградњу објекта Полицијске управе Источно Сарајево, за чију изградњу је oпштина обезбиједила и локацију.

Састанку су присуствовали замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић, начелници Сектора криминалистичке полиције Александар Зековић, Сектора униформисане полиције Милан Чворо, као и предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина.

Срна