Scroll Top

ДАМЈАН ШКИПИНА ПРЕДСЈЕДНИК ЛОКАЛНЕ СКУПШТИНЕ

На конститутивној сједници новог сазива Скупштине општине Пале свих 25 одборника положило је заклетву, а за предсједника локалног парламента изабран је Дамјан Шкипина.

За потпредсједника локалног парламента именован је Милош Вукашиновић, а за вршиоца дужности скупштинског секретара Јелена Зликовац.

Именовани су и вршиоци дужности начелника одјељења, и то за општу управу Горица Рајић, за привреду и друштвене дјелатности Игор Иконић, за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Миле Боровина и за финансије Новка Вујичић.

Скупштинску већину чини 15 одборника, међу којима седам из СНСД-а, четири из Демоса, два из СПС-а, те по један одборник Уједињене Српске и НДП-а, док су у опозицији по четири одборника ДНС-а и СДС-а, те два из ПДП-а.

Честитавши одборницима нови мандат и пожељевши им много среће у наредне четири године, Шкипина је истакао да ће радити у корист свих грађана и да ће као предсједник покушати да пронађе рјешење за сваки проблем на који му суграђани укажу.

“Захвалан сам свима који су ми указали своје повјерење. Трудићу се и уважаваћу све приједлоге одборника из које год политичке партије буду долазили”, рекао је Шкипина новинарима.

Шкипина је навео да је поднио оставку на мјесто директора Студентског центра Пале јер данашњим именовањем почиње његов рад у Скупштини општине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће бити настављена реализација започетих пројеката и да су за њих већ издвојена средства.

“Сигурно је да ћемо водити рачуна о стабилности општинског буџета у наредном периоду, који неће бити нимало једноставан због пандемије вируса корона”, истакао је Југовић.

На данашњој сједници за директора Културно-спортског центра, на основу судског рјешења, поново је именован Марко Сикима из СДС-а, који ће ову функцију обављати до краја мандата.

Прије Сикиме, ову функцију обављао је Мирослав Симовић, који је јуче поднио оставку.

Срна