Scroll Top

Завршена реконструкција улице Врело Миљацке у вриједности од око 65.000 КМ

123320400_3340998042687643_6099012824963003274_n

У паљанском насељу Горње Пале завршена је реконструкција улице Врело Миљацке дужине од 170 метара, за шта је из општинског буџета издвојено око 65.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић обишао је радове на завршној фази реконструкције ове улице, те захвалио мјештанима на стрпљењу и разумијевању за извођењу радова.

„Жељели смо да прије зиме завршимо што више започетих пројеката, на сву срећу служи нас и вријеме. Надамо се, с обзиром на туристичку атракцију и на све што пружа овај дио Пала да ћемо дати допринос, а, приликом израде плана буџета за идућу 2021. годину, узећемо у обзир које је још дијелове Пала потребно асфалтирати и дефининитвно ћемо у складу са тим и усвојити буџет. Користим прилику да се захвалим извођачима радова који и данас, недјељом раде, покушавајући што више посла завршити по лијепом времену, као и мјештанима који имају разумијевања за извођење радова, да овај пут служи свим генерацијама на радост и да га користе у срећи и весељу“, истакао је Југовић.

Мјештани Улице Врело Миљацке истичу да је вишеструк значај реконструкције ове улице, те да ће посебно значити туристима за приступ ресторанима на извору Паљанске Миљацке.

„Од 1970. године није било неких већих реконструкција на овоме путу и овом приликом захваљујем општини Пале који су инвеститор, па и извођачима, мислим да је добро урађено,  задовољни су мјештани. Значиће нам много јер је пут био стварно дотрајао, посљедњих пар година велика је фреквенција возила, тако да ће нам много значити и за становнике насеља, али и за ресторане, због туризма, суботом и недјељом овуда прође око хиљаду аута“, рекао је за „Паљанске новости“ мјештанин улице Бранислав Тробок.

Извођач радова на улици су „Романијапутеви“, а радови се изводе уз поштивање свих препоручених епидемиолошких мјера заштите од вируса корона.

Паљанске новости