Scroll Top

У Палама у току реконструкција 16 улица у вриједности од више од милион КМ


Општина Пале нову грађевинску сезону започела је интензивно, почињући радове на изградњи путне инфраструктуре за 16 улица, за које ће издвојити више од милион КМ.

Уговорима са четири извођача договорен је и завршетак реконструкције улица у насељу Обилићево, планирана је реконструкција и приступних путева за пећину Орловачу и амбуланту у Мокром, улице у насељима Душаново и Коран, као и велики број осталих локалних путева.

на Пале нову грађевинску сезону започела је интензивно, почињући радове на изградњи путне инфраструктуре за 16 улица, за које ће издвојити више од милион КМ.

Уговорима са четири извођача договорен је и завршетак реконструкције улица у насељу Обилићево, планирана је реконструкција и приступних путева за пећину Орловачу и амбуланту у Мокром, улице у насељима Душаново и Коран, као и велики број осталих локалних путева.


Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је за „Паљанске новости“ да грађани наше општине заслужују да коначно имају условну путну инфраструктуру, те додао да је Општина ове године из Буџета издвојила максимум за инфраструктурне пројекте.

„Само за улицу Михајла Пупина издвојено је 200.000 КМ, које ће бити уложене на завршетак фазе коју смо почели прошле године. Велико је задовољство видјети да улица добија изглед какав доликује овом насељу, а посебно ми је драго што смо искористили радове на улици да отворимо и стазу према ОШ `Србија`, која је уједно и пречица за центар за све становнике који иду према Палама.  Наравно, они дијелови улица које нисмо у могућности завршити ове године, сигурно ће бити завршени идуће, ако Бог да.  Грађанима се налазимо на услузи, прихватамо све примједбе, корекције, у ходу радимо и дорађујемо, а, овом приликом, захваљујем се свима за стрпљење, с обзиром да смо имали кишни период, вирус корону и много тога што нас је спречавало да наставимо радове. Гледали смо да из Буџета издвојимо максимум, да урадимо највише што можемо и мислим да смо и успјели. Ускоро ће почети завршна фаза, када буде постављање асфалтне површине, а ово ће бити лијепо и уређено насеље“, истакао је начелник Југовић.


Он је додао да ће ускоро бити расписани тендери за реконструкцију још 14 улица, тако да ће до краја грађевинске сезоне у Палама бити започети радови на инфраструтури 30 паљанских улица.

„У овоме тренутку имамо уговорених 16 пројеката, у току је тендерска процедура за још седам и припремамо документацију за наредних седам. Очекујемо да до краја љетне сезоне уђемо у 30 оваквих пројеката када су у питању улице, не укључујући  крупне пројекте за које ћемо тек расписати тендере. То су веома битни пројекти за грађане, попут проширења обданишта, приступног моста за Луке, изградња централног парака и слично“, нагласио је Југовић.


Општина Пале потписала је споразум са јавном установом „Воде Српске“ из Бијељине о реализацији пројекта „Санација регулисаног корита паљанске Миљацке“, чија је укупна вриједност 300.000 КМ, од којих ће општина издвојити 100.000 КМ за уређење корита Миљацке.

Упоредо са овим радовима, Општина тренутно реализује озбиљне радове и на изградњи нове канализационе мреже, што ће још више допринијети да се спријечи даље пропадање паљанске Миљацке, с обзиром да је првобитна регулација корита урађена 1983. године и од тада није било озбиљнијих санационих радова.

Паљанске новости