Scroll Top

Грађанима Пала до сада подијељено око 12.000 заштитних маски


Општина Пале, у сарадњи са општинском организацијом Црвеног крста, до сада је подијелила око 12.000 трајних заштитних маски, заједно са онима које су јутрос волонтери Општинске организације Црвеног крста „Пале“ подијелили пензионерима на пет локација у Палама.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су  маске шиле кројачке фирме „Мраз“, „Галтекс“ и „Мибос“, један дио маски донирали су фирма „Мраз доо“ и одборник у Скупштини општине Пале Ацо Станишић, те нагласио да ће Општина својим грађанима обезбиједити још маски уколико се продужи пандемија вируса корона. „Подијелили смо маске јавним предузећима и установама, Дому здравља, општинским институцијама, те грађанима путем заједница етажних власника, а ево данас и нашим пензионерима. Искористио бих ову прилику да кажем да је Општински штаб за ванредне ситуације, у складу са одлуком Републичког штаба, донио одлуку којом је пензионерима дозвољено кретање уторком и петком у периоду од 07.00 до 10.00 часова,  како би извршили своје обавезе, преузели пензије, извршили плаћања и слично. Овом приликом, апелујем и молим све грађане да у том периоду што више смање своје кретање, како би направили простор за пензионере да све своје обаве заврше на вријеме“, истакао је начелник Југовић за „Паљанске новости“.


Секретар Општинске организације Црвеног крста „Пале“ Јелена Петровић рекла је да су волонтери ове организације данас били распоређени на пет пунктова у Палама, вршећи дистрибуцију заштитних маски пензионерима, те нагласила да су у питању квалитетне маске, које се могу искористити више пута.


„Испочетка су то биле краткотрајне маске, које се у току дана морају мијењати више пута, па желим да похвалим наша предузећа која се баве шивањем на територији општине Пале који су сашили трајне маски од платна, које могу да се откувавају и користе више пута. Желим да похвалим и дјеловање штаба за ванредне ситуације општине Пале, који је на вријеме предузео све потребне мјере како би се смањили социјални контакти и како бисмо што више смањили могућност заразе и преноса вируса корона“, истакла је Петровићева.

Она је позвала грађане који имају више од 65 година или који познају некога такве старосне доби, да контактирају волонтере Црвеног крста за доставу лијекова и намирница на бројеве телефона: Црвени крст – 057/223-593 и Центар за социјални рад – 057/201 – 120.

У општини Пале до сада су евидентирана два случаја вируса корона, 84 особе су под здравственим  надзором, а очекују се и резултати тестова лица која су била у контакту са зараженима.

Паљанске новости