Scroll Top

Упозорење грађанима поводом неистинитих објава на друштвеним мрежама


Упозоравају се грађани да не насједају на неистините, узбуњујуће поруке које су се појавиле на друштвеним мрежама о броју заражених вирусом корона на подручју општине Пале, а које без потребе шире панику међу становништвом.

У наведеним објавама позивају се на саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације, док из Штаба одлучно демантују наводе, подсјећајући да се званичне информације налазе на званичној страници Општине Пале (http://www.pale.rs.ba/).

Штаб за ванредне ситуације општине Пале јутрос је објавио званично саопштење у коме се наводи да су у Палама евидентирана два случаја заразе вирусом корона, као и да се проводе све прописане процедуре здравственог надзора, укључујући и тестирања особа које су биле у најближем контакту са зараженима.

Из Општинског штаба упозоравају да је ширење оваквих и сличних дезинформација које изазивају и шире панику међу становништвом законски строго кажњиво, те апелују на грађане да вјерују само званичним изворима информација у вези са епидемиолошком ситуацијом на подручју општине Пале.

На подручју општине Пале под здравственим надзором тренутно се налазе 93 особе и то је за седам лица више него јуче, а треба истаћи да у овај податак улази и број од једанаест возача из међународног транспорта, чији надзор је другачији од онога који редовно и свакодневно проводи Комунална полиција.


Паљанске новости