Scroll Top

ВИШКОВИЋ: СВЕ ПРОЈЕКТЕ НА ПАЛАМА РАДИЋЕМО ЗАЈЕДНО

Премијер Републике Српске Радомир Вишковић изјавио је данас на Палама да ће Влада бити партнер општини Пале у наредном периоду и да ће све пројекте који су значајни за ову локалну заједницу радити заједно.

Вишковић је на обиљежавању Дана општине Пале и крсне славе – Велике Госпојине пожелио да се Пале и даље развијају као до сада.

“Долазио сам на Пале и у претходном периоду и могу рећи да оне прије неколико година и сада нису исто мјесто. То је захваљујући актуелној власти републичког и општинског нивоа који воде рачуна о развоју својих локалних заједница од Требиња до Новог Града”, рекао је Вишковић.

Он је навео да су Пале посебно интересантне као дестинација у источном дијелу Републике Српске, као студентски центар, те да посебно импонује што људи са Пала не одлазе, него остају на том простору, раде, рађају дјецу…

Вишковић је истакао да капацитети вртића постају мали, да треба градити веће и да је то добра и радосна информација.

Према његовим ријечима, Влада Српске ће помоћи локалној заједници да се што брже развијају како би грађани који живе на овом простору имали све садржаје неопходне за живот.

Вишковић је додао да је олимпијска љепотица Јахорина бисер туризма не само Републике Српске него и овог дијела Европе, да је највеће радилиште у Српској по инвестицијама и да ће тако бити и наредних година.

“Ми желимо да Јахорину скупа са Олимпијским центром и локалним заједницама које гравитирају подручју Јахорине доведемо на ниво да буде један од најбољих центара у региону и шире и љети и зими”, истакао је Вишковић.

Премијер Вишковић који је и кум славе честитао је становницима Пала Дан и крсну славу општине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је општинску славу Велику Госпојину и захвалио српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и премијеру Вишковићу који су дошли да увеличају овај данашњи дан.

“Ово је прилика да сагледамо шта смо урадили током ове године, а захвалност дугујемо и Влади Републике Српске и Србије. Очекује нас још много инвестиција, од изградње парка, обданишта, улагање у пословну зону `Фамос`, други инстраструктурни пројекти за које ће становници сигурно бити захвални”, нагласио је Југовић.

Славски колач поводом Дана и крсне славе општине Пале Велике Госпојине преломљен је у салону “Станишић”, а том догађају присуствовали су и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, те премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Обиљежавању Дана општине и крсне славе Велике Госпојине присуствовали су и , потпредсједник Народне скупштине Соња Караџић Јовичевић, начелници Калиновика, Трнова, Рогатице и Источног Новог Сарајева Милева Комленовић, Миломир Гаговић, Милорад Јагодић, Љубиша Ћосић, представници Универзитета у Источном Сарајеву, као и представници града Источно Сарајево, Оружаних снага БиХ, Полицијске управе Источно Сарајево и бројни грађани.

Срна