Scroll Top

ЈУГОВИЋ: ПОНОСНИ НА РЕАЛИЗОВАНЕ ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ

Начелник Пала Бошко Југовић рекао је синоћ, на свечаној сједници Скупштине општине /СО/ поводом славе општине – Велике Госпојине, да је локална власт поносна на реализоване инфраструктурне пројекте.

“Много смо урадили, а ради се још. Дванаест објеката је у градњи, имамо седам уговорених, а за седам су у току тендерске процедуре”, навео је Југовић. 

Он је истакао да ће сви његови кораци бити усмјерени на добробит становника Пала и изразио увјерење да ће за идућу славу имати још много чиме да се похвале. 

Према његовим ријечима, између осталог, у плану је градња парка на Палама, ширење обданишта, градња моста према Лукама, довођење инвеститора у Пословну зону “Фамос”, гдје, како каже, постоји најава два потенцијална. 

“Много тога ће бити изазов, али само изазови могу дати резултат”, нагласио је Југовић. 

Предсједник СО Пале Синиша Ласица рекао је да је између двије славе урађено много, те да је ово развијена средина. 

“Треба нам више становника, али по напретку смо град. Имамо чиме да се похвалимо”, истакао је Ласица. 

Он је нагласио да су Пале једна од ријетких општина у Српској гдје је буџет усвојен једногласно. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић навео је да је општина Пале једна од најважнијих за град јер има највише становника од свих шест градских општина, а највећа је и када је ријеч о привреди и потенцијалима у тој области. 

Према његовим ријечима, заслуге општине Пале су велике јер је у одређеном времену овдје формирана скупштина града и завод за изградњу града, који је био веома значајан у послијератном периоду када су грађена нова насеља за спас сарајевских Срба који су били приморани да изађу. 

Вуковић наглашава да се 25 година касније може рећи да су Пале оствариле огроман раст и истиче да је град Источно Сарајево увијек био дио развојних пројеката у овој општини. 

Он је додао да су раније градили факултете, спортску дворану, а ове године обезбиједили средства за градњу атлетске стазе на Стадиону “Влајко Петровић” и за Културни центар гдје ће издвојити 200.000 КМ. 

На свечаној сједници СО приказан је промотивни филм о Палама, а уручена су и признања заслужним појединцима и колективима. 

Свечаној сједници СО Пале и свечаној академији присуствовали су савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић, начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић, бивши начелници и предсједници СО Пале, представник Амбасаде Бугарске у БиХ, директори јавних и приватних институција, те бројне друге званице.

Срна