Scroll Top

Студентско позориште „Пале“ бриљирало представом „Сама сам вечерас“

Студентско позориште „Пале“ синоћ је паљанској публици приредило незаборавно вече одигравши драму „Сама сам вечерас“, аутора француског писца Жан Пол Антоана.

Ова дуо драма, која говори о танкој граници између љубави и лудости, као и предрасудама које нас често наведу на криви пут приликом расуђивања о некој особи, оставила је паљанској публици неразријешено питање: Да ли је све онако како изгледа?

Главна глумица представе Тања Кењић изјавила је за „Паљанске новости“ да су представу спремили за 10 дана, те да је управо кратак рок био највећи изазов који су, несумњиво, успјешно савладали.

„У представи глумим усамљену кабаре пјевачицу Жулијет Турко. Ово је једна веома занимљива и кратка драма са лаком комедијом, блиском људима“, истакла је Кењићева.

Директор паљанског Студентског позоришта и главни глумац представе Вељко Ђоковић каже да су представу режирали сами, као што то увијек и раде, те да се нада да су публици успјели пренијети емоције којима је испуњена ова драма.

„Представа је јако сродна људима, људским односима и, у суштини, то је и драма и комедија која говори о љубави и лудилу, те објашњава колико је танка граница између те двије емоције“, истакао је Ђоковић додавши да их након ове представе чекају веома важни пројекти.

Генерални покровитељ представе и Студентског позоришта „Пале“ је општина Пале, а начелник Бошко Југовић вечерас је обећао већу подршку Студентском позоришту у наредној години, али и сви другим културолошким пројектима грађана наше општине.

„Није први пут да нам Студентско позориште приреди изненађење у току Госпојинских свечаности, а, према одзиву паљанске публике, сматрам да је представа била веома успјешна. Желио бих да их похвалим и да изразим своје задовољство свиме што они раде. Наша пуна подршка неће изостати ни током сљедеће године, већ напротив, биће још интензивнија, јер су овај ентузијазам и начин на који се представљају публици заиста за сваку похвалу. Ми настојимо да дамо пуну подршку и свим другим културолошким пројектима, а на грађанима је да се одазову. Све што смо у могућности да подржимо и помогнемо, то и урадимо, кроз финансијски, маркетиншки и сваки други приступ, желећи да се приближимо грађанима, а вечерас видимо да у томе и успијевамо“, истакао је начелник Југовић.

Одмах након завршетка „Госпојинских свечаности 2019“, чланови Студентског позоришта „Пале“ отпутоваће у Крагујевац гдје ће представљати Пале и Републику Српску на манифестацији „Дани Републике Српске у Србији“, а играће представу „Кафана блуз“ којом су освојили највише награда до сада.

Према ријечима директора позоришта, послије тога их чека припремање неколико занимљивих представа о којима није желио да прича детаљније, не желећи да поквари елеменат изненађења, остављајући нас тако у слатким мукама да са нестрпљењем ишчекујемо њихову сљедећу представу.

www.paljanskenovosti.ba