Scroll Top

ПОБЈЕДНИК ШАХОВСКОГ ТУРНИРА ВЛАЈКО СТАНИШИЋ

Влајко Станишић побједник је Госпојинског шаховског турнира, који је одржан на Палама поводом Дана и славе општине Успења Пресвете Богородице, док је за најуспјешнијег омладинца проглашен Дарио Шиљеговић.

Овогодишњи Госпојински шаховски турнир окупио је 26 учесника узраста од 12 до 91 годину. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић, који је отворио турнир, изразио је наду да ће се што више дјеце и младих укључити у ова спортска дешавања. 

Он је захвалио Студентском центру за логистичку подршку и обећао да ће овај турнир идуће године локална власт подигнут на виши ниво. 

Госпојински шаховски турнир трећу годину организује Омладински шаховски клуб “Гамбит” са Пала. 

Предсједник Шаховског клуба са Пала Борис Попић рекао је да су учесници шахисти из свих општина код којих Паљани гостују у оквиру славе њихових општина. 

Он је истакао значај да на Палама буде покренута школа шаха за дјецу и омладину, чији би значај био вишеструк. 

Госпојинске свечаности почеле су изложбом фотографија “Пале – некада и сада” Милета Рајића, пензионисаног фото-репортера Новинске агенције Републике Српске – СРНА, а за данас је у 17.00 часова планиран Ски-ролер куп “Пале 2019” у Улици Николе Тесле. 

Свечана академија и сједница Скупштине општине биће одржане у понедјељак, 26. августа у Културном центру у 19.00 часова, а потом ће на Студентском тргу у 21.00 час наступити група “Регина”. 

Митрополија дабробосанска, општина Пале и Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву у уторак, 27. августа, у 19.30 часова организују свечану академију поводом 800 година Српске православне цркве. 

Дан и крсна слава општине биће обиљежени на празник Велике Госпојине у сриједу, 28. августа, када ће у 9.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице бити служена Света литургија, а потом ће улицама Пала проћи литија. 

Након тога биће положени вијенци на централном спомен-обиљежју, а ломљење славског колача заказано је за подне у салону “Станишић”. 

За 18.00 часова планирано је отварање Меморијалног кошаркашког турнира “Богдан Боћа Лучић” на спортским теренима “Станица Пале”. 

Госпојинске свечаности биће настављене у четвртак, 29. августа, када ће на Јахорини почети “Пикси куп”, те у петак, 30. августа, када је за 19.00 часова заказан концерт Културно-умјетничког друштва “Младост”. 

Манифестација ће бити завршена Меморијалним турниром у женској одбојци “Веселинка Слијепчевић Обрадовић” у Спортско-пословном центру “Пеки”.

www.paljanskenovosti.ba