Scroll Top

Југовић – Yi Ping: Интензивирање сарадње НР Кине и општине Пале

Начелник општине Пале Бошко Југовић и његов замјеник, Марко Гајовић, боравили су у радној посјети амбарасадору Кине у БиХ Yi Ping – у, приликом чега је договорено интензивирање сарадње између кинеских инвеститора и привредника са општином Пале, те повећање туристичке посјете Јахорини гостију из Кине.

Овај састанак резултирао је и организовањем културно-умјетничке манифестације „Дани кинеског филма“, која ће бити одржана у периоду од  26. до 30. септембра, а коју ће свечано отворити амбасадор Yi Ping и начелник Југовић.

„Том приликом, посјетићемо и све важније знаменитости општине Пале и мислим да ће то бити велика част за грађане Пала. Ово је био један веома пријатан састанак на коме смо разговарали и о повећању броја туристичких посјета гостију из Кине на Јахорину и Дворишта у току зимске сезоне. Општина Пале, додатним напорима, пронаћи ће адекватан смјештај кинеских туриста који су изузетно заинтересовани за учење скијашких дисциплина, поготово биатлона на Двориштима, који им је посебно атрактиван и интересантан“, рекао је начелник Југовић за „Паљанске новости“.

Амбасадор Yi Ping изразио је велику наклоност према српском народу и похвалио његово гостољубље.

Према његовим ријечима, приликом недавне приватне посјете Палама, лично се увјерио у ову врлину нашег народа, те изразио захвалност и наду да ће се у будућности сарадња између Амбасаде НР Кине и општине Пале проширити и интензивирати.

www.paljanskenovosti.ba