Scroll Top

Накнада за противградну заштиту

Обавјештавају се сви пољопривредни произвођачи са подручја Општине Пале који користе подстицајна средства за 2019. годину да се јаве у канцеларију Пореске управе Републике Српске у Палама, како би измирили накнаду за противградну заштиту за 2018. годину.

Уколико произвођачи не измире дуговање неће моћи користити подстицајна средства у текућој години.

У П У Т С Т В О

за подношење и попуњавање Пореске пријаве за накнаду за противградну заштиту (ПП-ОН)

Овим упутством се уређује начин подношења и попуњавање пореске пријаве за накнаду за противградну заштиту, као и рок за њено подношење:

1.1. У рубрици „Тип пријаве“ 1.1 Основна уписује се „О“ ако се пријава подноси као основна, а у случају да се пријава подноси као измијењена уноси се „И“,

2.1. У врсти пријаве означава се да се накнада за противградну заштиту плаћа годишње

3. У рубрици « Подаци о пореском обвезнику потребно је :

3.1. уписати ЈИБ/ЈМБ пореског обвезника,

3.2. уписати назив/име и презиме пореског обвезника из рјешења органа ког кога је подносилац уписан у регистар,

3.3. уписати шифру општине према пребивалишту/сједишту организационе јединице правног лица за које се подноси пријава и

3.4. уписати адресу пореског обвезника (поштански број и мјесто, улица и број, « е-маил » адреса и број телефона са позивним бројем).

9. Рубрика накнада за противградну заштиту се попуњава на сљедећи начин:

9.1. Предузећа чија је дјелатност осигурање и реосигурање имовине и лица, а који су обвезници накнаде за противградну заштиту, уписују основицу коју чини укупан приход по завршном рачуну, те уписују износ накнаде обрачунате по стопи од 0,25% на наведену основицу и

9.2. остала физичка и правна лица, власници, корисници или уживаоци земљишних површина, обвезници накнаде за противградну заштиту, уписују основицу коју чини број хектара регистрованог обрадивог пољопривредног земљишта, а износ накнаде се добије када се помножи број хектара обрадивог

замљишта са 1,80 КМ.

Образац Пореске пријаве за остале накнаде ПП – ОН можете преузети са сајта ЈП « Противградна превентива Републике Српске » а.д. Градишка или са сајта Пореске управе, као и на шалтерима свих Подручних јединица Пореске управе у Републици Српској.

НАПОМЕНА:

Накнада за противградну заштиту се пријављује и плаћа до 10.марта текуће за претходну годину, с тим да, ако ова обавеза није извршена до тог рока, због неупућености у постојање обавеза, или било којег другог разлога, пријављивање и плаћање ове накнаде се може извршити и накнадно.