Scroll Top

ЗАТВОРЕН ФЕСТИВАЛ “КОРАЛ-ВЕЧЕРИ КИНЕСКЕ МУЗИКЕ”

У Културном центру Пале вечерас је затворен фестивал “Корал-вечери кинеске музике” на којем су наступали студенти Катедре за кинески језик Филозофског факултета Пале, кинески баритон Цјан Сан Жу и Соња Радојковић на клавиру.
Вечери кинеске музике одржане су у организацији Удружења грађана за његовање класичне музике “Корал”, Универзитета у Источном Сарајеву и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, а под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске. 

Предсједник Удружења “Корал” Клаудија Кркотић рекла је да је први пут за шест година реализован дио овог фестивала на Палама под називом “Вече кинеске музике”. 

“Ово је завршно вече фестивала које је прво почело са `Вечерима италијанске музике`, гдје су наступали италијански тенор Федерико Лепре и руски баритон Димитрије Сташев. Новина за Удружење јесте то што се Фестивал не одржава само на подручју Источног Сарајева, већ и других локалних заједница гдје постоје факултети Универзитета у Источном Сарајеву”, навела је Кркотићева. 

Она је навела да је јако важно да и други људи имају прилику да чују сјајне умјетнике који учествују на овом фестивалу. 

Кркотићева је додала да су вечерас наступили и студенти са Катедре за синологију Филозофског факултета, који имају интересантне кореографије. 

Кинески баритон Цјан Сан Жу поздравио је све присутне и истакао да је претходне вечери имао прилику у Источном Сарајеву да се упозна са професорима на Музичкој академији, те додао да је публици на Палама извео композиције руских и кинеских композитора. 

Шеф Катедре за синологију Бојана Павловић захвалила је декану Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву за одличну сарадњу са Удружењем “Корал”. 

Она је навела да је ово лијепо дешавање током кога студенти Катедре за синологију могу да покажу публици све што су савладали и спремали за претходних годину дана.

Срна