Scroll Top

На Јасику служен парастос погинулим српским борцима

На мјесном Спомен-обиљежју Јасик на Требевићу, подигнутом као знак сјећања на 32 погинула припадника Војске Републике Српске, данас је служен парастос погинулим борцима са овог подручја.

“Ово је период када се с дужним пијететом сјећамо бораца који су дали своје животе за одбрану Републике Српске. Борбена линија на Јасику била је посебно стратешки значајна за одбрану подручја Сарајевско-романијске регије у одбрамбено-отаџбинском рату”, рекао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Он је нагласио да локална заједница мора да водимо рачуна и стара се о породицама погинулих бораца, посебно њиховој ђеци, којима је првенствено потребно запослење, али и остала права која им припадају по закону и заслугама.
Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина каже да се на овакав начин показује и доказује појединачна, институционална, морална, политичка и свака друга друштвена одговорност према људима који су дали своје животе и положили огромну жртву у темеље Отаџбине.

“Ријеч је о храбрим борцима припадницима Војске Републике Српске и Полиције Републике Српске, и ми наш дуг према њима и њиховим породицама нећемо и не можемо да заборавимо. То никад неће бити довољно, ми смо одговорни да овој категорији грађана свакодневно рјешавамо проблеме са којима се сусреће”, поручио је Парађина.
Он је изразио задовољство стамбеним збрињавањем, као и стипендирањем ђеце погинулих бораца, те процесом волонтирања.

Према његовим ријечима, партијска књижица не смије бити “улазница” на било које радно мјесто.

Осим чланова породица погинулих бораца, сабораца, ратних војних инвалида и представника Српске православне цркве, помену и полагању вијенаца присуствовали су и представници општине Пале, града Источно Сарајево, политичких партија и представници јавног живота.

Спомен-обиљежје подигнуто је на Јасику на Требевићу 12. маја 2002. године у знак захвалности српским борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

(Срна)