Scroll Top

Ученици организују шетњу са циљем да скрену пажњу на значај књиге и читања

Ученици ЈУ Средњошколског центра “Пале” у четвртак 24. маја 2018. године у 12.00 часова испред школе у оквиру културне манифестације “Дани књиге”, организују шетњу са циљем да скрену пажњу на значај књиге и читања.

Шетња ће водити до шеталишта, гђе ће бити организовано прикупљање књига и сви заинтересовани моћи да поклоне књигу за вртиће, основне школе, средњошколски центар или Народну библиотеку. Циљ ове акције јесте подићи свијест о значају књиге и читања и обогатити библиотеке.

“Дани књиге” почели су 23. априла (Свјетски дан књиге) и трајаће до 24. маја (Свети Ћирило и Методије) 2018. године. Ову културну манифестацију организовао је Савјет ученика ЈУ Средњошколски центар “Пале” у сарадњи са Активом наставника српског језика и књижевности и библиотекаром, а манифестацију је подржао Wорлд Висион.

Своје увјерење да “књига главу чува” ученици су нашим суграђанима представили организујући низ различитих активности. Средњошколци су у пет наврата дијелити летке са садржајима који подстичу на размишљање о значају читања и учења, посјетили су основне школе и вртиће у нашој општини и Удружење “Сунце” за које су припремили занимљив програм и даровали им књиге.

www.palelive.com