Scroll Top

ЈУГОВИЋ УГОСТИО ПРОСЛАВЉЕНОГ ФУДБАЛЕРА ОГЊЕНА КОРОМАНА


Начелник општине Пале Бошко Југовић разговарао је данас са фудбалером Огњеном Короманом о организацији фудбалског кампа под називом “Короман” који ће од 1. до 7. јула бити одржан на Јахорини.

Југовић каже да му је част што је угостио Коромана који је родом са Пала и захвалио му што је покренуо иницијативу за организовање кампа на Јахорини, који ће бити добра промоција за Пале и Јахорину. 

“Општина Пале ће, такође, помоћи у организацији овог кампа, тако што ће финансирати најперспективније фудбалере узраста од шест до 16 година из Фудбалског клуба “Романија”, “Пикси” и “Олимп”. Са тренерима ових клубова видјећемо која су то дјеца и њих десетак ћемо послати на Јахорину”, навео је Југовић новинарима. 

Он додаје да ће се, у договорио са Короманом, 1. јула одиграти ревијална утакмица између ветерана “Црвене звезде” и “Партизана” у Спортско-пословном центру “Пале” која ће бити фантастичан увод у камп, а привући ће и пажњу љубитеља фудбала, као и велики број грађана Сарајевско-романијске регије. 

Организатор првог Међународног фудбалског кампа “Короман” Огњен Короман захвалио је начелнику општине за сарадњу и истакао да камп окупља најталентованију дјецу и тренере из региона и свијета. 

“До сада је пријављено 100 дјечака, а до краја јуна очекујемо још 100. То ће бити велика спортска манифестација и дружење које ће бити од великог значаја за Јахорину и Пале, али и за Републику Српску”, наводи Короман. 

Он каже да су пријављена дјеца из САД, Холандије, Канаде и да очекују групу од 15 дјечака из Обале Слоноваче. 

Према његовим ријечима, у наредном периоду очекују још већи одзив дјеце. 

“Фудбалски промотери који ће бити са нама на Јахорини су Саво Милошевић, Матеја Кежман, Саша Илић, Ненад Јестровић, Милош Шестић, Владимир Петровић Пижон”, наглашава Короман.

Срна