Scroll Top

УСВОЈЕН ЗАКЉУЧАК О ПОЛИГРАФСКОМ ИСПИТИВАЊУ ОДБОРНИКА

Скупштине општине Пале данас је на сједници поводом стања безбједности у овој локалној заједници једногласно усвојила закључак Клуба СДС о полиграфском испитивању одборника Скупштине и руководства општинских одбора политичких партија ради расвјетљавања кривичних дјела.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Предраг Ћајић изјавио је новинарима да је стање на подручју Управе у протеклом периоду оцијењено задовољавајућим. 

Он је навео да су одређена дјела у надлежности тужилаштва и да због тога о њима не може говорити, као што су компромитујуће СМС поруке, паљење аутомобила функционеру СНСД-а Бошку Томићу, те постављања експлозивне направе испред врата породичне куће предсједника Општинског одбора СДС-а Бојана Нинковића. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је на усвајање упутио приједлоге да сједиште Полицијске управе остане на Палама, те да се од Министарства унутрашњих послова Српске тражи сва могућа логистика да би Управа на Палама имала што боље услове за рад када је у питање материјално и кадровско освјежење. 

Југовић је додао да је предложио и да Управа да максимум од себе како би била расвијетљена сва неријешена кривична дјела и да предузме мјере да се то не би дешавало у будућности. 

“Четврти, који је и најважнији, јесте позив свим политичким партијама да се у наредном периоду уздрже од коментарисања било какве квалификације одређених дјела, док та дјела не расвијетле надлежни органи”, додао је Југовић. 

Он је рекао да је стање безбједности статистички задовољавајуће, али да треба поправити и општу слику на терену. 

Никола Благојевић из Клуба СДС-а рекао је да је овај клуб упутио приједлог да се затражи полиграфско испитивање да би се отклониле сумње и спекулације у вези са постављањем бомбе испред улазних врата породичне куће предсједника Општинског одбора СДС-а Нинковића. 

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић изразио је наду да ће бити спроведени усвојени закључци, те нагласио да стање безбједности још није на нивоу на којем би били задовољни. 

Према његовим ријечима, логика је да полиција ради свој посао који је у интересу становника општине Пале, а политика не треба да се мијеша у њихов рад.

Срна