Scroll Top

ПРИKУПЉЕНО 28 ДОЗА KРВИ

На Палама је данас организована акција добровољног давања крви поводом Неђеље Црвеног крста, у којој је прикупљено 28 доза ове драгоцјене течности.
Акцији, коју су организовали Савјет младих Пале и Општинска организације Црвеног крста у сарадњи са Ођељењем за трансфузију крви Болнице Источно Сарајево, одазвало се више од 45 лица. 

Предсједник Савјета младих Пале Kристина Kовач рекла је Срни да већ пету годину организују акцију даровања крви у Дому здравља. 

“Изузетно ми је драго што смо ову акцију организовали у Неђељи Црвеног крста, која се обиљежава и у другим општинама широм Републике Српске. Одазвао се велики број младих због тога што смо у неку руку и хтјели да пробудимо њихову свијест о важности даровања крви”, каже Kовачева. 

Она додаје да Савјет младих наставља да ради на свим активностима које се односе на побољшање стања младих у локалној заједници. 

Секретар Општинске организације Црвеног крста Пале Јелена Петровић навела је да је данашња акција једна од најуспјешнијих, јер је одзив надмашио сва очекивања. 

Петровићева је истакла да се све више младих укључује у добровољно давалаштво и да је то један од најљепших начина да покажу хуманост, те подсјетила да то могу учинити сви који имају до 65 година. 

Предсједник Мото-клуба “Пале” Дејан Симанић изјавио је да други пут даје крв и да тај клуб увијек подржава овакве акције.

Срна