Scroll Top

САНАЦИЈОМ ВОДОВОДНИХ ОБЈЕКАТА СМАЊИТИ ГУБИТКЕ

На Палама је у току санација водоводних објеката ради смањења губитака воде и квалитетнијег снабдијевања грађана, за шта сва средства обезбјеђује предузеће “Водовод и канализација”.

Директор овог предузећа “Водовод и канализација” на Палама Дејан Kојић рекао је Срни да ће, пратећи реконструкцију улица на Палама, у наредном периоду бити мијењане и застарјеле водоводне цијеви на тим подручјима.

Он је додао да већ завршавају 400 метара дистрибутивног цјевовода на Kаловитим брдима гђе је почела реконструкција улице.

“Урадили смо километар дистрибутивног цијевовода на потезу Сумбуловац-Доње Брезовице, а добили смо и дозирну пумпу за хлорисање у насељу Мокро”, навео је Kојић.

Он је истакао да ће у насељу Горњи Прибањ бити постављена нова пумпа која има пет пута јачи капацитет, чиме ће бити ријешено водоснабдијевање становника овог насеља.

Kојић је рекао да је планирано да буде урађено 540 метара новог цјевовода у насељу Луке чиме би комплетно насеље било спуштено са зоне високог притиска на ниски и тиме би се смањили губици.

“Становници неће више морати имати редуциране вентиле већ ће и без њих имати уредно водоснабдијевање”, рекао је Kојић.

Он је најавио уређење и санацију горњег и доњег резервара у насељу Kоран, као и канализација у насељу Kриводоли.

“Радићемо и комплетну санацију резервоар на извору Бистрица, а идуће седмице крећемо и са ограђивањем прве водозаштитне зоне на резервоарима Бистрица и Влаховићи, чиме ће бити спријечена сјеча шуме која је угрожавала доток и квалитет воде”, истакао је Kојић.

Kојић је истакао да је снабдијевање потрошача уредно, те да Завод за заштиту здравља у Источном Новом Сарајеву два пута седмично врши испитивање воде која је хемијски и бактериолошки исправна и врхунског квалитета.

Срна