Scroll Top

Турнир у уличном баскету 3х3 Пале 2018

У организацији „Streetball team Pale“ у четвртак, 28. јуна у Палама биће свечано отворен 15. традиционални турнир у уличном баскету који ће ове године окупити више од 25 сениорских екипа из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније и још неколико европских земаља.

Традиционални турнир у уличном баскету у Палама ове године ће бити одржан на терену Студентског центра Пале на Корану.

Званично отварање турнира планирано је за 19:30 часова. Генерални спонзор турнира је општина Пале.

Турнир у уличном баскету у Палама један је од турнира са најдужом и најбогатијом традицијом у БиХ, а уврштен је и у календар међународне кошаркашке организације ФИБА када је ријеч о турнирима 3 на 3 у баскету.

Побједник овогодишњег турнира постаће богатији за 1.000 евра и избориће пут на турнир из серије челенџер (challenger) у италијански град Лињано.

Осим сениорског дијела такмичења, предвиђено је и такмичење за јуниоре и дјевојке, као и такмичење у шутирању за три поена и закуцавањима. И ове године за све гостујуће екипе биће бесплатан смјештај у новим студентским домовима у Палама и хотелу Рајска долина на Јахорини.

Током година, на паљанском турниру се афирмисао велики број познатих кошаркаша, а неки од њих су репрезентативци БиХ попут Немање Гордића, Николе Гајића, Александра Лазића, Обрада Томића, Његоша Сикираша, легендарног Александра Дамјановића, младог репрезентативца Србије Милоша Копривице и многих других.

Такође, турнир се може похвалити учешћем и великог броја екипа из иностранства, од којих је најпознатија екипа Земуна, тренутни клупски шампион свијета у овом спорту.

Баскет 3 на 3 је један од најатрактивнијх спортова чија популарност на свјетској сцени расте из дана у дан, а премијеру на Олимпијским играма имаће у Токију 2020. године.

Све додатне информације можете добити на fb stranici @streetball, а можете се обратити на мејл streetballpaleteam@gmail.com или на број телефона 066/788-043 (Марко Лазаревић).