Scroll Top

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 70 СТУДЕНАТА

Начелник општине Пале Бошко Југовић данас је потписао уговоре са 70 студената који су добили стипендију у мјесечном износу од 120 КМ за текућу академску годину.
Југовић је рекао да је из општинског буџета за ову годину извојено 96.800 КМ, те да ће стипендије бити исплаћиване десет мјесеци. 

“Ријеч је о успјешним студентима са 28 различитих факултета, међу којима су и они који студирају у Србији, као и студенти са инвалидитетом”, рекао је Југовић новинарима. 

Југовић је нагласио да је конкурсом било обухваћено 60 студената, те да су додали још десет јер нису хтјели да оштете никога ко је испуњавао услове. 

Студент са инвалидитетом на Филозофском факултету на Палама – Одсјек историја Никола Кубуровић, чији је просјек оцјена 7,86, рекао је да је први пут добио стипендију и да му је драго што општина брине о својим грађанима. 

Студент треће године на Одсјеку за руски и српски језик и литературу на Палама Јана Павловић рекла је да је њен просјек оцјена 8,73, те да зна због чега се трудила. 

“Драго ми је да је препознат наш труд, залагање. Стипендија ће ми бити веома корисна”, истакла је Павловићева и нагласила да јој је ово други пут да добија стипендију. 

Она је додала да је прошлу стипендију искористила за усавршавање у Русији, и да јој није тешко да студира јер воли језик, руску културу и проналази се у томе. 

На конкурс за стипендије могли су да се пријаве студенти друге, треће, четврте, пете и шесте године студија, који се школују и образују у установама у Републици Српској, БиХ и иностранству, а имају стално пребивалиште на подручју општине Пале. 

Срна