Scroll Top

ОЦ “Јахорина” очекује да ће и љетња сезона оборити све рекорде

jahorina-staze

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да је протекла зимска сезона на овој планини била најуспјешнија до сада, те најавио за 5. јун највећу акцију чишћења Јахорине, а за 29. јун отварање љетње сезоне на овој планини, за коју мисли да ће да обори све рекорде.

Што се тиче љетње сезоне, Љевнаић је рекао у Београду, гдје ОЦ “Јахорина” представља своје потенцијале у оквиру Београдског манифеста, да се 5. јуна, уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика, организује се највећа акција чишћења Јахорине икада.

Он је навео за медије из Српске да су укључене све локалне самоуправе, јавна предузећа, школе, а да ће пословни партнери који раде на изградњи ски стаза, дати своју механизацију и људе.

“На тај Дан заштите животне средине желимо да очистимо Јахорину и уђемо у љетњу сезону, да планина буде прелијепа и чиста”, рекао је он.

Он је навео да је 29. јуна званично отварање љетње сезоне под називом “Јахорина фест 365” , са симболиком да Јахорина живи 365 дана у години, а тог дана ће бити организован концерт регионалне звијезде Северине, а сљедећег дана концерт групе “Лексингтон”.

“Влада велико интересовање за отварање. Такође, у периоду између концерата биће организована журке, а биће још један концерт изненађења. Биће организоване занимљив трке и догађаји, као што је трка на бициклу, у штиклама, гдје ће се дијелити награде побједницима. Сезона је већ препуна догађаја и мислимо да ће да обори све рекорде”, додао је Љевнаић, подсјећајући и на многе љетње кампове.

Када је ријеч о протеклој зимској сезони, Љевнаић је рекао да је на Јахорини била најуспјешнија до сада, те да неки параметри показују да је Јахорина апсолутни лидер у региону, а што се тиче прихода, ова сезона је имала за милион више марака већи приход, него поседње двије заједно, што је велик успјех за Јахорину.

“Први смо почели зимску сезону 1. децембра и посљедњи затворили. Имали смо 131 дан скијања, што је велику успјех за Јахорину. Наши скијашу знају да је у свијету тренд скијања у опадању. Свуда ски центри имају приходе максимум један до пет одсто више, и то се сматра великим успјехом, а ми смо ове године вратили Јахорину на мапу европских ски центара”, рекао је он.

Он је навео да је све веће интересовање туристичких агеција и туроператера за Јахорину и да је у овом моменту “све распродато за љето”.

“Наш хотел `Бистрица` је распродат за ово љето и све је веће интересовање за зиму, што је веома добро за Јахорину”, додао је он.

Он је рекао да су у току грађевински радови на Јахорини, те да седам булдожера ради на стазама, наставља се са системом за осњежавање, ради се на вјештачкој акумулацији на врху Пољица, а радиће се нове и проширивати постојеће стазе.

“Циљ нам је да за ову сезону урадимо и олимпијски спуст и да ту стазу поново пустимо у рад. Трудићемо се да чивато љето радимо припреме за зимску сезону. То значи да ће опет нешто ново дочекати скијаше, а нову зимску сезону ћемо отворити са новим системом за осњежавање. То је доказ да Јахорина никад више неће имати проблем са снијегом. Када скијаш буде долазио на Јахорину, знаће да ће имати сто одсто загарантовано скијање”, рекао је Љевнаић.

(Срна)