Scroll Top

ОСНОВНА ШКОЛА “СРБИЈА” ОБИЉЕЖИЛА СВЕТОГ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА

Основна школа /ОШ/ “Србија” на Палама прославила је данас Дан школе – Светог Ћирила и Методија, светитеља који су ширили писменост и хришћанство.
Начелник општине Пале Бошко Југовић је истакао да је за опремање ове школе, са Владом Републике Српске обезбијеђено 50.000 КМ, а исто толико и за основну школу “Пале”. 

“Опремање школе ће бити релизовано у неколико наредних мјесеци онако како буде динамика дозвољавала и надам се да ће то бити само једна у низу помоћи која ће услиједити у наредном периоду”, рекао је Југовић и честитао крсну славу свим запосленима.

Директор ОШ “Србија” Сања Марковић рекла је да ово девета година од кад се слави Дан школе, те да је данашњи програм обухватао игре, плес, пјесме, рецитације у којем су учествовала дјеца од првог до деветог разреда. 

Марковићева је додала да школу тренутно похађа 600 ученика, заједно са подручном школом Подграб, а да ће у први разред у наредној школској години бити уписано 65 ученика распоређених у четири одјељења. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је славу школе Светог Ћирила и Методија запосленима и ђацима и захвалио им на освојеном првом мјесту на републичком такмичењу у фудбалу одржаном у Бијељини. 

Вуковић је рекао да се примјећује нова енергија од како је нови директор Сања Марковић на челу школе која је пуна идеја и инцијатива које ће сигурно донијети добре резултате. 

Он је изразио задовољство што у Источном Сарајеву, које у свом саставу има шест општина, не опада број становника, што говори број уписаних првачића, као што је случај у другим градовима у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Срна