Scroll Top

Одржан Сабор кола српских сестара

Девети Сабор кола српских сестара Републике Српске окупио је данас на Палама представнице тридесетак кола српских сестара и бројне госте.

Oрганизатор Сабора било је Kоло српских сестара “Великомученица Текла” са Пала, које ђелује у оквиру Митрополије дабробосанске.

Предсједник Kола српских сестара Љиљана Нешковић рекла је Срни да се Сабор у радном дијелу бавио анализом рада кола српских сестара у Републици Српској, будућим плановима, сарадњи са колима у Србији, посебно када се има у виду да је недавно у Kрагујевцу потписана повеља између кола из Српске и Србије.

Она је напоменула да је претходно у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама служена молитва за успјешан рад Сабора, а да је потом положено цвијеће на споменик погинулим српским борцима у протеклом рату и на споменик легендарном команданту специјалне јединице Војске Републике Српске “Бели вукови” Срђану Kнежевићу.

Сабору су присуствовали бројни гости из јавног и политичког живота Пала, града Источно Сарајево, Српске православне цркве и других организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

(Srna)