Scroll Top

ОДРЖАНА ДРУГА СМОТРА ДЈЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРНОГ СТВАРАЛАШТВА

На Палама је вечерас одржана Друга смотра дјечијег фолклорног стваралаштва Републике Српске, на којој је учествовало око 400 чланова из 12 културно-умјетничких друштава из Републике Српске и Србије.
Предсједник Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Младост” Пале Милан Чворо, који је и организатор смотре, рекао је да им је част што су домаћини ове манифестације која је окупила око 400 дјеце узраста од седам до 15 година. 

“На смотри су се кореографијама представили фолклораши из Мркоњић Града, Бањалуке, Челинца, Требиња, Добоја, Милића, Брчког, Градишке, Мокрог и Чачка”, рекао је Чворо новинарима и подсјетио да је прва смотра одржана у Градишци. 

Предсједник Савеза аматерских културно-умјетничких друштава Републике Српске хаџи Момчило Мошо Весовић каже да Савез тренутно окупља 24 друштва. 

“То су углавном најзначајнија друштва Српске по свом квалитету и по начину на који презентују своју културу и традицију у свијету”, рекао је Весовић. 

Весовић је захвалио Министарству просвјете и културе Републике Српске што је подржало ову смотру, те изразио наду да ће наставити да подржава овај значајни дио културе. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће општина подржавати овакве и сличне манифестације. 

Организатор смотре је Савез аматерских културно-умјетничких друштава Републике Српске, генерални покровитељ Министарство просвјете и културе Српске, а спонзори су Град Источно Сарајево и општина Пале. 

Смотра је одржана у Спортско-пословном центру “Пеки”.