Scroll Top

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА ОКУПИЛА 131 МАЛИШАНА

На манифестацији “Конференција беба” на Палама гдје је учествовало 131 беба узраста до двије године за “предсједника” је изабран Симеон Васиљевић, који је рођен прије 11 дана.
Први замјеник предсједника су близанци Константин и Михајло Шаренац рођени 24. маја, а други замјеник је најстарија беба, двогодишња Ана Клисара. 

Директор Културно-спортског центра Пале Марко Сикима рекао је да су по 19. пут организовали конференцију посвећену дјеци и да му је драго што она траје већ двије деценије. 

“Манифестација шаље снажну поруку о значају праве породице и њених вриједности. Вечерас смо обезбиједили организовали културно-забавни програм и уручили око 70 награда захваљујујући спонзорима који у тешким временима успијевају из године у годину да нам помажу”, истакао је Сикима новинарима. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је новчани бон вишечланој породици Вуковић са Пала у износи од 400 КМ и истакао да општина увијек подржава ову или сличне манифестације. 

Он је додао да је ово прелијепа манифестација која све окупља и спаја око једне вриједности, а то је породица, те се нада да ће из године у годину бити још више малишана. 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да му је ово једна од најдражих манифестација која се одржава на цијелом подручју Града. 

“Лијепо је видјети велики број младих родитеља са бебама, а оно што нас највише радује и због чега живимо то су дјеца. Са друге стране, задовољан сам што цијели Град Источно Сарајево и општина Пале показују раст малишана и оних који се уписују у први разред и то показују стабилизацију када је ријеч о броју становника”, навео је Вуковић. 

Он каже да је раст броја малишана на подручју Града важан у времену када се генерално смањује број становника у Републици Српској. 

Ведран Петровић, отац петомјесечне бебе Михајла, рекао је да први пут учествује на конференцији која има дугу традицију, те се нада да ће трајати још дуго година. 

Организатор “Конференције беба” је Културно-спортски центар Пале у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске. 

Покровитељи манифестације су и општина Пале, Град Источно Сарајево, организација “Ворлд вижн”, која је за учеснике обезбиједила пригодне поколоне.

Срна