Scroll Top

ИЗЛОЖБА ДЈЕЧИЈИХ РАДОВА И ДОНАТОРСКО ВЕЧE

На Палама је вечерас у оквиру манифестације “Здрава породица – успјешна заједница” одржана продајна изложба дјечијих радова под слоганом “Кад се наше руке сложе” и донаторско вече, поводом обиљежавања Међународног дана породице.
Средства прикупљена на донаторској вечери биће искориштена за унутрашње уређење школе. 

Манифестацију организује Удружење за подршку дјеци, омладини и породици “Клуб идеја” са Пала у сарадњи са ученицима и наставницима Основне школе /ОШ/ “Пале” и уз подршку родитеља. 

Директор ОШ “Пале” Александар Рајић подсјетио је да су прије три године уз помоћ УНДП-а, предсједника Републике Српске Милорада Додика и општине Пале успјели да обнове фасаду и столарију на школском објекту. 

“Ова манифестација организује се с циљем помоћи школи и заокруживања успјешне заједнице између школе, родитеља и ученика, који треба да буде у центру пажње”, рекао је Срни Рајић и додао да су у оквиру ове четвородневне манифестације организовали неколико сличних акција. 

Он је навео да су, осим изложених дјечијих радова – ручно израђених и украсних предмета, те слика на дрвету и разгледница, у понуди били и колачи које је правило око 60 мајки, те нагласио да ће сва прикупљена средства бити искориштена за унутрашње уређење школе. 

“Планирамо да у наредним данима окречимо школу, набавимо педагошка и методичка учила за кабинетску наставу, формирамо продужени боравак и реконструишемо мокри чвор”, рекао је Рајић. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да општина подржава ову манифестацију поводом Дана породице, да је то оно што треба да се његује, јер здрава породица значи здраво друштво. 

Југовић је захвалио свима који су организовали ову манифестацију и учествовали у прикупљању новца за обнову школе, те нагласио да ће општина додијелити 20.000 КМ за санацију заједно са УНДП-ом, да би ученици имали боље услове за рад. 

Учитељица у ОШ “Пале” Маја Цицовић рекла је да је манифестација почела у уторак, да су на програму биле заједничке радионице ученика и родитеља, као и продајна изложба дјечијих радова на шеталишту. 

“Ово организујемо с циљем што успјешније сарадње између породице и школе за добробит дјетета”, навела је Цицовићева и додала да су дјеца вечерас уживала у бројним културно-умјетничким активностима, а да је гост изненађења био пјесник Тоде Николетић. 

Затварање манифестације, уз заједнички програм ученика основних школа под слоганом “Ђаци прваци о породици”, предвиђено је за сутра у 11.00 часова. 

Манифестацију су подржали и општина Пале, град Источно Сарајево, организације “Ворлд вижн” и “Мрежа”.

Срна