Scroll Top

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА “ДАНИ КЊИГЕ”

Ученици Средњошколског центра /СШЦ/ “Пале” организовали су данас шетњу улицама града са транспарентима на којима су исписане мисли знаменитих људи о значају књиге и читања и на тај начин завршили једномјесечну културну манифестацију “Дани књиге”.
Професор српског језика и књижевности у СШЦ “Пале” Дијана Гранић рекла је да је циљ ове манифестације обогаћивање фонда Библиотеке и да се врати навика читања међу младе. 

“Са манифестацијама смо почели 23. априла на Свјетски дан књиге, а завршили смо је данас када је Дан писмености. Средњошколци су данас посјетили све основне школе на Палама, вртиће и Удружење `Сунце`, гдје су одржали радионице и једни другима поклонили књиге”, рекла је Гранићева. 

Она је додала да су у школи одржане четири радионице и два конкурса, која су се на писање литерарних радова за које су ученици показали велико интересовање, као и за учествовање у организацији саме манифестације. 

Предсједник Савјета ученика СШЦ “Пале” Сара Глуховић рекла је да је манифестација протекла у најбољем реду, са циљем да се подигне свијест о значају књиге и читања, али и да би обогатили фонд школске и библиотека на подручју општине Пале. 

“Ученицу су имали прилику да учествују у многобројним активностима. Мислим да им је била занимљива посјета основним школама и вртићима у Палама јер су нас дјеца импресионирала својим знањем о значају читања. Колико смо ми њих анимирали да заволе књиге и читање, толико су и они нама показали колико радости и среће проналазе у томе”, рекла је Глуховићева. 

Манифестацију поводом обиљежавање Свјетског дана књиге и ауторских права почела је 23. априла, у организији СШЦ “Пале” и у сарадњи са Активом наставника српског језика и књижевности и библиотекаром ове школе.

Срна